Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hinta

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hinta määritellään ilmanvaihtojärjestelmän ja työssä kuluvan ajan sekä käytettävien työkalujen kulumisen mukaan, matkakuluista, puhdistus- ja mittauspöytäkirjoista sekä mahdollisista varaosista mm.(suodattimet, laakerit, lämmityspatterit jne..)

Ilmanvaihtojärjestelmät:

Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto LTO on yleensä suuritöisin kanavien määrästä sekä LTO-laitteen rakenteesta johtuen laitteen perusteelliseen puhdistukseen ja huoltoon kuluu 1-2 tuntia koneesta riippuen.

Koneellinen poistoilmanvaihto huippuimurilla tai talotuulettimella ilmaa poistava kone, jossa kanavien määrä yleensä huomattavasti vähäisempi edelliseen verrattuna, tuloilmaa tuodaan yleensä ikkunoiden yläpinnan tasolla tai ikkunan puitteessa olevista korvausilmaventtiileistä.

Painovoimainen ilmanvaihto perustuu kanavan korkeus- ja lämpötilaeroihin sekä tuulioloihin, joten yleensä ainoa kone on liesituuletin, joka ei varsinaisesti liity ilmanvaihtojärjestelmään.

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hinnan määrittely vaatii lähes aina paikanpäällä tehdyn katselmuksen. LVI-suunnitelmat helpottavat työn sekä tarjouksen laskemista, joista myös saadaan tilakohtaiset suunnitellut ilmamäärät mittausta ja säätöä varten.

Esim. Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hinta

Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto, Okt. 125m², 1-taso sis.(kanavien ja venttiilien puhdistuksen, LTO-koneen puhdistus / toiminnan tarkastus, ilmamäärien mittaus ja säätö, pöytäkirjat) Hinta n.450,00 – 650,00 Eur

Koneellinen poistoilmanvaihto, Okt. 125m², 1-taso sis.(kanavien ja venttiilien puhdistuksen, poistoilmakoneen puhdistus / tarkastus, ilmamäärien mittaus ja säätö, pöytäkirjat) Hinta n.250,00 Eur

Painovoimainen ilmanvaihto, Okt. 125m², 1- tasossa sis.(kanavien ja venttiilien puhdistuksen) Hinta n.180 Eur

Rivi- ja kerrostalojen yksikköhinnat jäävät huomattavasti pienemmiksi johtuen useamman huoneiston urakasta.